Hva er osteopati?

Det er sikkert ikke alle som helt vet hva osteopati er. Og mange av våre besøkende på disse internettsidene kommer kanskje til våre sider fordi de nettopp søker på “osteopati norge” og “hva er osteopati”. Så la oss komme litt inn på dette!

schoolbook

Osteopati har ingenting med ost å gjøre 🙂 For osteopati er nemlig en meget interessant terapiform som går direkte inn på ledd, bein, sener og muskler, og dermed, også, indirekte nerver, blodårer, vev og organer. Dette er imidlertid ikke det samme som kiropraktikk, som på mange måter jobber med de samme tingene selv om det kanskje i det ytre fokuserer mer på ledd, og kanskje aller helst på ryggraden. I osteopati jobber vi egentlig mer med hele kroppen. Vi som driver med osteopati mye med tøying, men vi har også en rekke teknikker som minner veldig om kiropraktikk, så det er ikke akkurat helt likt yoga. Joda, det er ting du kan gjøre selv, ganske mye, men det er også viktig å ha en terapeut som hjelper deg.

Osteopati er et ganske nytt fag, men likevel har det jo røtter helt tilbake til 1887. Det var nemlig da osteopati tok form, i USA. Det var legen Andrew Taylor Still som fant på navnet osteopati, og det er jo ganske betegnende at dette betyr “bein” og “reagerer på” på gammelgresk. For hele faget handler jo nettopp dette med hvordan en kan hjelpe kroppen ved å ta på, trykke på og behandle kroppen, og ben, direkte. Hovedordet er likevel “bein” for legen Still mente at alle problemer mennesker har med helse, begynner med bena. Og da snakker vi ikke om bena som føttene er en del av, men bein…som i uttrykket “marg og bein”. Og det var jo nettopp Andrew Taylor Still som grunnla verdens første osteopatiskole omtrent på denne tiden. Ganske interessant å tenke på. I historisk sammenheng er vel 150 år selvsagt ikke så mye, men dette faget har likevel lange tradisjoner. Noe en kanskje ikke skulle to om en tenker på hvor få mennesker som har hørt om det.

En osteopat ser mye på kroppsholdningen til folk, og etter å ha dannet seg et bilde om denne vil det være lett å se hvilke deler av kroppen som trenger behandling. Norge har dessverre ikke mange osteopater, så vi ligger nok også her langt etter resten av verden. Storbritania er en verdensleder, men, så er det jo nettopp dette vi ønsker å forbedre ved skolen vår.